HOE WERKEN BONE CONDUCTION KOPTELEFOONS?

Door After Shokz Over November 24, 2021

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de werking van bone conduction koptelefoons. Waar komt het geluid vandaan? Waar zitten de luidsprekers? Dit artikel legt het allemaal aan u uit.

Koptelefoons met bone conduction werken door geluidstrillingen via uw bot te sturen in plaats van door de lucht. Het is dezelfde techniek die zeezoogdieren onder water gebruiken en die door componist Beethoven werd gebruikt om muziek te horen toen hij doof werd. Het zit hem allemaal in de trillingen.

Open-ear Design with Bone Conduction Technology

De meeste geluiden die onze oren bereiken, doen dat via de lucht. Geluidstrillingen reizen door de lucht, door de gehoorgang, waardoor uw trommelvlies gaat trillen. Uw hersenen verwerken deze trillingen en interpreteren ze als geluiden.

Maar er is nog een andere manier waarop we dingen kunnen horen, namelijk via bone conduction. Dit is wanneer geluidsgolven je trommelvlies omzeilen en rechtstreeks door het slakkenhuis, ook wel het binnenoor genoemd, worden opgevangen.

Beethoven - die last had van gehoorverlies toen hij ouder werd - ontdekte dit door zijn dirigeerstokje tussen zijn tanden te houden terwijl hij piano speelde.

De dirigeerstok liet de geluidstrillingen van de piano door tot in zijn binnenoor, zodat hij de noten nog steeds kon horen.

Bone Conduction Technology

HOE WERKT EEN AFTERSHOKZ KOPTELEFOON?

Dus, hoe werken AfterShokz koptelfoons? Op een vergelijkbare manier als het dirigeerstokje van Beethoven. AfterShokz bone conduction koptelefoons gebruiken trillingen om geluid rechtstreeks naar uw binnenoor te sturen via de botten in uw gezicht.

Uw slakkenhuis, het binnenoor, maakt geen onderscheidt tussen geluid via het trommelvlies of via het bot. Uw hersenen verwerken de geluidstrillingen op dezelfde manier als wanneer ze via uw trommelvlies zouden komen, wat betekent dat u het geluid duidelijk kunt horen.

Met een bone conduction koptelefoon, zoals de Aftershokz Aeropex, kunt u naar muziek of podcasts luisteren en wordt het geluid rechtstreeks via het bot naar uw binnenoor geleid, zonder dat dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit.

HOE GOED WERKEN BONE CONDUCTION KOPTELEFOONS?

Bone conduction koptelefoons en headsets werken zeer goed! Ze hebben grote voordelen ten opzichte van in-ear en over-ear koptelefoons. Dankzij de bone conduction technologie blijft uw gehoorgang open om andere omgevingsgeluiden op te vangen, zodat u zich bewust blijft van uw omgeving. De koptelefoons zijn hygiënischer omdat bacteriën niet van uw oor naar de luidsprekers worden overgebracht, zoals bij in-ear koptelefoons wel het geval is, en bovendien heeft u geen last van de druk van oortjes of een koptelefoon in of over uw oren.

De bone conduction koptelefoon zorgt ervoor dat u zich bewust bent van uw omgeving wat zorgt voor extra veiligheid, daarnaast blijft uw gehoorgang schoon en droog, ook tijdens het sporten en geniet u van een comfortabele luisterervaring.

How does bone conduction technology work?

HOE MAKEN DIEREN GEBRUIK VAN BONE CONDUCTION?

Bone conduction is een natuurlijk onderdeel van het hoorproces, dat in het hele dierenrijk wordt gebruikt en dat AfterShokz heeft benut met het produceren van bone conduction koptelefoons. In 2015 ontdekten wetenschappers dat baleinwalvissen horen via trillingen in de schedel van de walvis.

En als een olifant met zijn poot stampt, geeft hij een boodschap door aan andere olifanten, die soms wel kilometers verderop zijn. Olifanten gebruiken hun poten om seismische trillingen op de grond waar te nemen, net als bij een bone conduction koptelefoon worden de trillingen via de botten rechtstreeks naar hun binnenoor gestuurd.

Dus de volgende keer dat u aan het hardlopen bent met uw Aftershokz koptelefoon op, neem dan even de tijd om u te verbazen over het feit dat het liedje waarnaar u luistert uw oren bereikt op dezelfde manier als de roep van een walvis het oor van zijn partner bereikt door kilometers water.

How Do Bone Conduction Headphones Work?

Share
TERUG NAAR BOVEN