Aeropex Faq

Aan de slag
Koppelen
Bedienen
Microfoon
Storingen
Schoonmaken & opbergen
Over uw gehoor
Klantenservice

Aan de slag

Hoe zet ik mijn Aeropex aan/uit?
Om de koptelefoon aan te zetten, houdt u de volume+ knop 2 seconden ingedrukt, deze doet ook dienst als aan/uit knop. Audrey zal zeggen "Welcome to Aftershokz." De LED-indicator zal één keer blauw knipperen.

Om de koptelefoon uit te schakelen, houdt u de volume+ knop 2 seconden ingedrukt, deze doet ook dienst als aan/uit knop. Audrey zal zeggen "Power off." De LED-indicator knippert één keer rood.
Hoe laad ik mijn Aeropex op?
Laad de koptelefoon op met de meegeleverde magnetische oplaadkabel. Let erop dat de oplader niet meer dan 5,25 ampère of 5 volt gebruikt. Wij raden het gebruik van snelladers af. De koptelefoon schakelt automatisch uit tijdens het opladen.
Hoe lang duurt het om mijn Aeropex op te laden?
De Aeropex heeft 2 uur nodig om op te laden van 0 tot 100 procent. Als u de koptelefoon uit de doos haalt, is deze voor ongeveer 50 procent opgeladen. Het LED-lampje springt van rood naar blauw wanneer de koptelefoon klaar is met opladen.
Hoe draag ik de koptelefoon als ik een bril of helm draag?
Het maakt niet uit of u eerst de koptelefoon opzet of eerst uw bril/helm. Maar als u eerst de koptelefoon opzet en daarna de rest, zit het misschien wat gemakkelijker.
Kan ik de Aeropex gebruiken tijdens het zwemmen?
IP67 waterbestendig wil zeggen dat het product voor 30 minuten in water van een meter diep kan zijn zonder dat dit het product beschadigd. Echter kan de Aeropex niet gebruikt worden om te zwemmen vanwege de druk en de omstandigheden, daarbij gebruikt de Aeropex Bluetooth en dit werkt niet onder water.
Hoe kan ik de band van mijn Aeropex aanpassen?
De band kan niet worden aangepast. De maat van de koptelefoon is gebaseerd op de gemiddelde hoofdomvang en is bedoeld om wrijving tussen de band en de achterkant van het hoofd tijdens het sporten te voorkomen.

Koppelen

Met welke apparaten kan de Aeropex gekoppeld worden?
De Aeropex kan met de meeste Bluetooth-apparaten worden gekoppeld die Bluetooth 3.1 of hoger gebruiken, waaronder telefoons, tablets, computers en horloges. Hij kan niet worden gekoppeld aan gameconsoles of sommige zendapparatuur.
Kan de Aeropex gekoppeld worden aan een smart TV?
De Aeropex kan worden gekoppeld met een Smart TV als deze Bluetooth v3.1 en hoger gebruikt. Als uw tv geen Bluetooth heeft, kunt u een Bluetooth-adapter gebruiken.
Hoe koppel ik de Aeropex aan mijn apparaat?
1.Start met uw Aeropex uitgeschakeld.

2. Zet de koptelefoon in de koppelmodus door de volume+ knop gedurende 5-7 seconden ingedrukt te houden. Uw Aeropex gaat aan (blijf de knop ingedrukt houden) en vervolgens knippert het LED-lampje rood met blauw. Audrey zal "pairing" zeggen om de koppelmodus aan te geven.

3. Open de Bluetooth-instellingen van uw apparaat en selecteer "Aeropex by AfterShokz". Audrey zal dan “connected" zeggen.
Hoe koppel ik de Aeropex aan meerdere apparaten?
De Aeropex kan gekoppeld worden met twee apparaten.Hoewel u geen audio van beide apparaten tegelijk ontvangt, kunt u wel naadloos schakelen tussen de twee apparaten. Om meerdere apparaten via multipoint pairing te koppelen:

1. Begin met uw koptelefoon uitgeschakeld.

2. Houd de volume+ knop ingedrukt totdat Audrey "pairing" zegt en de LED indicator rood met blauw knippert.

3. Houd de multifunctionele knop en de volume+ knop 3 seconden ingedrukt. Audrey zegt dan "multipoint enabled".

4. Open het Bluetooth®-menu van uw eerste apparaat en selecteer "Aeropex by AfterShokz". Audrey zegt dan “connected". 

5. Zet uw koptelefoon uit.

6. Activeer de koppelmodus opnieuw door de volume+ knop ingedrukt te houden totdat Audrey "pairing" zegt en de LED-indicator rood met blauw knippert.

7. Open het Bluetooth®-menu van uw tweede apparaat en selecteer "Aeropex by AfterShokz." Audrey zegt dan “connected."

8. Zet uw koptelefoon uit.

9. Zet uw koptelefoon weer aan. Uw Aeropex is nu verbonden met beide apparaten.
Hoe schakel ik multipoint pairing uit?
U kunt multipoint pairing uitschakelen door naar de koppelmodus te gaan en dan de multifunctionele knop en de volume-  knop ingedrukt te houden. Audrey zal dan “multipoint disabled” zeggen. 
Hoe wissel ik tussen twee apparaten met multipoint pairing?
Bij koppeling via multipoint pairing zal de Aeropex verbinding maken met het apparaat dat binnen bereik is. Als beide apparaten binnen bereik zijn, wordt er verbinding gemaakt met het apparaat dat u als laatste gebruikt heeft. U kunt van apparaat wisselen door bepaalde meldingen, zoals een telefoongesprek, of gewoon door het tegenovergestelde apparaat te gebruiken. Multipoint pairing werkt mogelijk niet met alle apparaten of adapters.
Hoe verwijder ik alle apparaten waarmee mijn Aeropex verbonden is?
U kunt de apparaten waaraan uw Aeropex is gekoppeld wijzigen door de koptelefoon te resetten en vervolgens de nieuwe apparaten te koppelen. Om de Aeropex te resetten:

1. Begin met uw Aeropex uitgeschakeld.

2. Activeer de koppelmodus door de volume+ knop gedurende 5-7 seconden ingedrukt te houden totdat Audrey "pairing" zegt en de LED-indicator rood met blauw knippert.

3. Houd de multifunctionele knop, volume+ knop en volume- knop (alle drie de knoppen) tegelijkertijd 3-5 seconden ingedrukt, totdat u twee piepjes hoort of trillingen voelt.

4. Zet uw Aeropex uit. De Aeropex is nu gereset en kan opnieuw worden gekoppeld aan nieuwe apparaten.

Na het resetten, zal de koptelefoon alle eerder aangesloten apparaten wissen. De koptelefoon moet opnieuw gekoppeld worden aan uw apparaten via de koppelmodus.

Bedienen

Hoe zet ik mijn koptelefoon in de koppelmodus?
Houd de volume+ knop 3-5 seconden ingedrukt. Audrey zegt "Welkom bij AfterShokz." Blijf de volume+ knop nog 2-3 seconden ingedrukt houden. Audrey zegt dan "pairing" en het LED-lampje knippert rood met blauw om de koppelmodus aan te geven.
Hoe controleer ik hoe vol de batterij is?
Druk op de volume+ of volume- knop terwijl de muziek gepauzeerd is. Audrey zegt dan “Battery High,” “Battery Medium,” “Battery Low,” of “Charge Me.” Let op: deze functie werkt mogelijk niet op alle apparaten.
Hoe pauzeer ik het afspelen van een nummer?
Druk één keer op de multifunctionele knop terwijl er muziek speelt. U hoort een pieptoon. De muziek wordt gepauzeerd. Druk nog een keer op de multifunctionele knop terwijl de muziek is gepauzeerd. U hoort een pieptoon. De muziek wordt weer afgespeeld.
Hoe regel ik het volume?
Voor het afspeelvolume, druk op de volume+ of volume- knoppen om het volume harder of zachter te zetten terwijl er muziek wordt afgespeeld.

Het volume van de pieptoon is het standaard volume dat in de fabriek is ingesteld en kan niet worden aangepast.
Hoe ga ik naar het volgende nummer?
Druk twee keer op de multifunctionele knop, terwijl er muziek wordt afgespeeld. U hoort een pieptoon. Het volgende nummer wordt afgespeeld.
Hoe ga ik naar het vorige nummer?
Druk drie keer op de multifunctionele knop, terwijl er muziek wordt afgespeeld. U hoort een pieptoon. Het vorige nummer wordt afgespeeld.
Hoe kan ik het laatst gedraaide telefoonnummer opnieuw draaien?
Druk twee keer op de multifunctionele knop, terwijl er geen muziek speelt. Audrey zegt dan "Last number redial."
Hoe roep ik de intelligente spraakassistent van mijn apparaat op?
Houd de multifunctionele knop twee seconden ingedrukt om de intelligente spraakassistent van uw telefoon op te roepen. De functie is afhankelijk van het aangesloten apparaat en de applicatie.
Hoe verander ik de EQ instellingen?
Er zijn 2 EQ-standen op de Aeropex. De ene is de standaard modus voor het luisteren naar muziek. De andere is de modus voor oordoppen, die meer bas in een deel van de audio biedt. Houd de volume+ en volume- knoppen tegelijkertijd twee seconden ingedrukt terwijl er muziek wordt afgespeeld. Audrey zegt dan "Equalization Changed." 
Hoe verander ik de taal op de Aeropex?
Uw koptelefoon heeft vier ingebouwde talen: Chinees, Engels, Japans en Koreaans. Volg de onderstaande stappen om van taal te wisselen.

1. Begin met uw koptelefoon uitgeschakeld.

2. Houd volume+ knop 5-7 seconden ingedrukt totdat Audrey "pairing" zegt en de LED-indicator afwisselend rood en blauw knippert.

3. Druk tweemaal op de multifunctionele knop en u hoort een pieptoon.

4. Druk op de volume+ of volume- knop om de taal te controleren. 
Hoe reset ik de koptelefoon?
1. Begin met uw koptelefoon uitgeschakeld.

2. Ga naar de koppelmodus door de volume+ knop 5-7 seconden ingedrukt te houden. Uw koptelefoon gaat eerst aan en vervolgens knippert het LED lampje rood met blauw.

3. Houd de multifunctionele knop, de volume+ knop en de volume- knop tegelijkertijd 3-5 seconden ingedrukt. U zult pieptonen horen en/of trillingen voelen.

4. Zet uw Aeropex uit. Uw koptelefoon is nu gereset. 

Microfoon

Heeft de Aeropex een ingebouwde microfoon?
Ja, de Aeropex heeft een dubbele ruisonderdrukkende microfoon, zodat u ermee kunt bellen en goed verstaanbaar bent.
Hoe kan ik, nadat de koptelefoon gekoppeld is, het microfoonkanaal op de laptop/PC kiezen?
(Voor Windows systeem):

Na de succesvolle verbinding met een laptop zijn er 2 kanalen waaruit u kunt kiezen.

Kanaal 1: Koptelefoon (Aeropex by AfterShokz Hands-Free AG Audio) Dit kanaal wordt gebruikt voor het beheren van spraakoproepen, etc.

Kanaal 2: Koptelefoon (2-Aeropex by AfterShokz Stereo)

Dit kanaal wordt gebruikt om het muziekkanaal te beheren, voor het luisteren naar muziek, het bekijken van video en andere audio output.

U kunt het kanaal wijzigen via het onderste volume-icoon.

(Voor Mac OS systeem):

Na de succesvolle verbinding met een Mac OS systeem, zal automatisch het juiste kanaal worden gekozen afhankelijk van de situatie.
Hoe zet ik het geluid van de microfoon aan of uit?
Houd de knoppen volume+ en volume- tegelijkertijd twee seconden ingedrukt terwijl u een gesprek voert. Audrey zal zeggen “Mute on".

Als u het geluid van de microfoon weer wilt inschakelen, houdt u de knoppen volume+ en volume- tegelijkertijd twee seconden lang ingedrukt terwijl u een gesprek voert en het geluid van de microfoon is uitgeschakeld. Audrey zal dan zeggen "Mute off". 
Hoe beantwoord/beëindig ik een oproep?
Druk één keer op de multifunctionele knop terwijl er een oproep binnenkomt. U hoort een pieptoon en de oproep wordt beantwoord. Als u een gesprek wilt beëindigen, drukt u tijdens het gesprek eenmaal op de multifunctionele knop. U hoort een pieptoon en het gesprek wordt beëindigd.
Hoe weiger ik een oproep?
Houd de multifunctionele knop twee seconden ingedrukt terwijl er een oproep binnenkomt. U hoort twee pieptonen en de oproep wordt geweigerd.
Hoe beantwoord ik het wisselgesprek en hang ik het huidige gesprek op?
Houd de multifunctionele knop twee seconden ingedrukt terwijl er een oproep binnenkomt. U hoort een pieptoon en het huidige gesprek wordt beëindigd.

Storingen

Mijn Aeropex laadt niet op.
Probeer de koptelefoon op te laden met een andere magnetische oplaadkabel. Als de koptelefoon nog steeds niet wordt opgeladen, dien dan hier een garantieclaim in.
Het lampje blijft de hele tijd aan.
We raden u aan de Aeropex op te laden en de koptelefoon een paar dagen op een droge plaats te leggen. Als het LED-lampje nog steeds brandt, kunt u een garantieclaim indienen binnen de garantieperiode van 2 jaar.
Mijn Aeropex gaat niet meer aan.
Controleer of u de volume+ knop, die op Aeropex als aan/uit-knop fungeert, gedurende 3-5 seconden ingedrukt houdt. Audrey zal dan "Welcome to AfterShokz." zeggen.

Als u uw koptelefoon nog steeds niet aan kunt krijgen, dien dan hier een garantieclaim in.
Mijn Aeropex wil niet in de koppelmodus gaan.
De meeste verbindingsproblemen worden opgelost door zowel de Bluetooth instellingen van het apparaat als dat van de koptelefoon te resetten.

1. Wis alle gekoppelde Bluetooth lijsten in de aangesloten apparaten.

2. Start de aangesloten apparaten opnieuw op.

3. Reset de Aeropex.

4. Laad de Aeropex een paar minuten op.

5. Koppel uw Aeropex opnieu 
Mijn Aeropex schakelt zichzelf opeens uit.
Als dit probleem zich voor het eerst voordoet, raden wij u aan de koptelefoon te resetten en te kijken of het probleem zich in de toekomst opnieuw voordoet.

Als het probleem zich regelmatig voordoet bij uw Aeropex, kunt u hier een garantieclaim indienen binnen de garantieperiode van 2 jaar.
Mijn Aeropex wil met geen enkel apparaat koppelen.
De meeste verbindingsproblemen worden opgelost door zowel de Bluetooth instellingen van het apparaat als dat van de koptelefoon te resetten.

1. Wis alle gekoppelde Bluetooth lijsten in de aangesloten apparaten.

2. Start de aangesloten apparaten opnieuw op.

3. Reset de Aeropex.

4. Laad de Aeropex een paar minuten op.

5. Koppel uw Aeropex opnieuw. 
Mijn Aeropex verbreekt steeds de verbinding met mijn apparaten.
De meeste verbindingsproblemen worden opgelost door zowel de Bluetooth instellingen van het apparaat als dat van de koptelefoon te resetten.

1. Wis alle gekoppelde Bluetooth lijsten in de aangesloten apparaten.

2. Start de aangesloten apparaten opnieuw op.

3. Reset de Aeropex.

4. Laad de Aeropex een paar minuten op.

5. Koppel uw Aeropex opnieuw. 
Mijn Aeropex geeft maar aan één kant geluid.
Als u een telefoon gebruikt, controleer dan uw instellingen om er zeker van te zijn dat het volume gelijkmatig verdeeld is tussen de linker- en rechterkant.

Na het controleren van de instellingen van de telefoon, raden wij u aan om te proberen uw Aeropex te resetten.

1. Begin met uw koptelefoon uitgeschakeld.

2. Ga naar de koppelmodus door de volume+ knop 5-7 seconden ingedrukt te houden. Uw koptelefoon gaat aan, en vervolgens knippert het LED lampje rood met blauw.

3. Houd de multifunctionele knop, de volume+ knop en de volume- knop tegelijkertijd 3-5 seconden ingedrukt. U zult pieptonen horen en/of trillingen voelen.

4. Zet uw Aeropex uit. Uw koptelefoon is nu gereset.

Als de bovenstaande stappen niet hebben geholpen, kunt u hier een garantieclaim indienen binnen de garantieperiode van 2 jaar. 
Mijn Aeropex geeft helemaal geen geluid.
Controleer of het volume zowel op uw toestel als op de Aeropex hoog genoeg staat. Als beide hoog genoeg zijn, reset dan de Aeropex door de instructies hieronder te volgen:

1. Begin met uw koptelefoon uitgeschakeld.

2. Ga naar de koppelmodus door de volume+ knop 5-7 seconden ingedrukt te houden. Uw koptelefoon gaat aan, en vervolgens knippert het LED lampje rood met blauw.

3. Houd de multifunctionele knop, de volume+ knop en de volume- knop tegelijkertijd 3-5 seconden ingedrukt. U zult pieptonen horen en/of trillingen voelen.

4. Zet uw Aeropex uit. Uw koptelefoon is nu gereset.

Als de bovenstaande stappen niet hebben geholpen, kunt u hier een garantieclaim indienen binnen de garantieperiode van 2 jaar.
Ik kan het volume van mijn Aeropex niet aanpassen als deze verbonden is met mijn laptop.
U kunt het volume regelen terwijl de koptelefoon audio afspeelt.

(Voor Windows systeem):

Na de succesvolle verbinding met een laptop zijn er 2 kanalen waaruit u kunt kiezen.

Kanaal 1: Koptelefoon (Aeropex by AfterShokz Hands-Free AG Audio) Dit kanaal wordt gebruikt voor het beheren van spraakoproepen, etc.

Kanaal 2: Koptelefoon (2-Aeropex by AfterShokz Stereo) Dit kanaal wordt gebruikt om het muziekkanaal te beheren, voor het luisteren naar muziek, het bekijken van video en andere audio output.

Het volume kan alleen worden aangepast in kanaal 2, wijzig het kanaal via het onderste volume-icoon.

(Voor Mac OS systeem):

Na de succesvolle koppeling met een Mac OS systeem, zal automatisch het juiste kanaal worden gekozen afhankelijk van de situatie.
De persoon aan de andere kant van de lijn kan mij niet goed verstaan.
Een handmatige reset kan sommige problemen met de geluidskwaliteit verhelpen. Om uw Aeropex te resetten:

1. Begin met uw koptelefoon uitgeschakeld.

2. Ga naar de koppelmodus door de volume+ knop 5-7 seconden ingedrukt te houden. Uw koptelefoon gaat aan, en vervolgens knippert het LED lampje rood met blauw.

3. Houd de multifunctionele knop, de volume+ knop en de volume- knop tegelijkertijd 3-5 seconden ingedrukt. U zult pieptonen horen en/of trillingen voelen.

4. Zet uw Aeropex uit. Uw koptelefoon is nu gereset.

Als de problemen van de microfoon blijven, neem dan contact met ons op of e-mail naar customer.service@aftershokz.com 
De microfoon van mijn Aeropex pikt mijn stem niet op.
Een handmatige reset kan sommige problemen met de geluidskwaliteit verhelpen. Om uw koptelefoon handmatig te resetten:

1. Begin met uw koptelefoon uitgeschakeld.

2. Ga naar de koppelmodus door de volume+ knop 5-7 seconden ingedrukt te houden. Uw koptelefoon gaat aan, en vervolgens knippert het LED lampje rood met blauw.

3. Houd de multifunctionele knop, de volume+ knop en de volume- knop tegelijkertijd 3-5 seconden ingedrukt. U zult pieptonen horen en/of trillingen voelen.

4. Zet uw Aeropex uit. Uw koptelefoon is nu gereset.

Als het probleem hiermee niet is opgelost, kunt u hier een garantieclaim indienen. 
De band van mijn Aeropex is kapot.
Als de band van uw koptelefoon kapot is, kunt u een garantieclaim indienen binnen de garantieperiode van 2 jaar.
Er is een knop van mijn Aeropex gevallen.
Als er een knopje van uw Aeropex is afgevallen, kunt u hier een garantieclaim indienen binnen de garantieperiode van 2 jaar.
De bekleding van mijn Aeropex is losgeraakt.
Als de bekleding van uw koptelefoon is losgeraakt, kunt u een garantieclaim indienen binnen de garantieperiode van 2 jaar.
Mijn Aeropex haalt geen batterijduur van 8 uur.
De batterij wordt beïnvloed door de gebruikstijd. De batterijduur is afhankelijk van vele factoren, waaronder conditie van de batterij, volume, omgeving enzovoort. Voor meer details neem contact met ons op of e-mail naar customer.service@aftershokz.com.

Schoonmaken & opbergen

Hoe maak ik mijn Aeropex schoon?
Wij raden u aan uw koptelefoon regelmatig schoon te maken door hem schoon te maken met een schone, droge doek.
Hoe berg ik mijn Aeropex op?
Wanneer u de koptelefoon niet gebruikt, raden wij u aan deze op een veilige en droge plaats op te bergen in een opbergzakje, een halfharde hoes met rits of een beschermhoesje. Bovendien raden wij u aan de koptelefoon af en toe te gebruiken om er zeker van te zijn dat hij ook na een langere tijd nog goed werkt.
Wat gebeurt er als mijn Aeropex nat wordt?
De Aeropex is IP67 waterbestendig, hij is dus bestand tegen regen, vocht en zweet; wij raden u aan de koptelefoon af te drogen en hem aan de lucht te laten drogen voordat u de koptelefoon opbergt of oplaadt.
Wat gebeurt er als ik de Aeropex oplaad terwijl deze nat is?
We hebben ook een vochtdetectie alarm in de Aeropex ingebouwd, de koptelefoon begint te trillen als de oplaadpoort nat is en u deze probeert op te laden. Droog de koptelefoon af met een droge, zachte doek, wacht tot de poort droog is en daarna kunt u de koptelefoon opladen.

Over uw gehoor

Wat is het verschil tussen een AfterShokz koptelefoon en een gehoorapparaat?
De belangrijkste verschillen zijn de functies. Gehoorapparaten werken door geluidsversterking om de gebruikers een versterkt geluid te bieden, terwijl onze koptelefoons zijn uitgerust met bone conduction technologie, waarbij het geluid wordt doorgegeven via het bot in plaats van het geluid te versterken. Bovendien moet op onze koptelefoon een apparaat worden aangesloten voor het afspelen van het geluid, terwijl een hoortoestel op zichzelf kan werken.
Kunnen mensen met gehoorverlies baat hebben bij een koptelefoon met bone conduction?
Aangezien de situatie van persoon tot persoon verschilt, kunnen wij niet bevestigen of onze koptelefoon voor een specifieke persoon zal werken. We raden u aan het eerst aan uw arts te vragen of onze koptelefoons in een winkel uit te proberen. Een overzicht van verkopers kunt u vinden op onze website verkooppunten
Kan de koptelefoon gebruikt worden met gehoorapparaten?
Dat hangt af van het type hoortoestel, de koptelefoon heeft oorhaakjes en is geschikt om tegelijk met het hoortoestel te dragen als er ruimte is aan het oor. Bij Bluetooth moet de koptelefoon gekoppeld worden aan een apparaat om de muziek via Bluetooth af te spelen. Onze koptelefoons kunt u in een winkel uitproberen. Een overzicht van verkopers kunt u vinden op onze website verkooppunten

Klantenservice

Over de garantie
Wij bieden 2 jaar garantie voor fabricagefouten van alle authentieke producten vanaf de datum van aankoop voor al onze klanten die een koptelefoon hebben gekocht bij erkende verkopers. Als u op enig punt in de eerste twee jaar een fabrieksfout ervaart, dan kunt u een garantiebeleid indienen. Meer details vindt u hier
Over de bestelling
Als u besteld op AfterShokz.nl heeft u 30 dagen recht op retour. Als u niet tevreden bent met uw aankoop om welke reden dan ook, kunt u binnen 30 dagen vanaf de aankoopdatum retourneren en uw geld terugkrijgen, mits u de koptelefoon retourneert in de originele verpakking. Meer informatie vindt u hier Retourbeleid
TERUG NAAR BOVEN