XTRAINERZ FAQ

Hoe waterdicht/stofdicht is Xtrainerz?

 • Waterdicht

Volgens IEC 60529 "Beschermingsgradaties tegen binnendringen van water (IP-code)" is de waterdichte specificatie van Xtrainerz IPX8.

IPX8: Na een test, waarbij Xtrainerz gedurende twee uur wordt ondergedompeld in twee meter diep water, blijft het apparaat operationeel.

Let op:

Als je een Xtrainerz in een zwembad gebruikt, draag hem dan niet op meer dan twee meter diepte.

 • Stofdicht

Volgens IEC 60529 "Beschermingsgradaties tegen vaste externe objecten (IP-code)" is de stofdichte specificatie van Xtrainerz IP6X.

IP6X: Na acht uur heen en weer bewegen in een testapparaat dat stofdeeltjes bevat met een diameter tot 75μm, blijft Xtrainerz operationeel.

Hoe draag ik mijn Xtrainerz?

Als je van plan bent om de Xtrainerz te gebruiken voor landsporten zoals hardlopen of fietsen, raden we aan om hem als volgt te dragen:

Als je van plan bent om de Xtrainerz te gebruiken voor watersporten, zoals zwemmen, raden we aan om hem als volgt te dragen:

 

Let op:

Om de Xtrainerz tijdens het zwemmen te gebruiken, kun je de meegeleverde zwem-oordoppen dragen. Dit hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur.

Hoe laad ik mijn Xtrainerz op?

Je kunt je Xtrainerz opladen met het meegeleverde USB-laadstation. Bevestig je Xtrainerz aan het USB-laadstation en zorg dat de Pogo-pinnen van de Xtrainerz en de aansluitingen van de USB-lader contact maken. Sluit de USB-lader aan op een computer of een USB-wandadapter. Zorg ervoor dat de lader niet hoger gaat dan 5 volt. We raden snelladers niet aan.

De LED-indicator wordt rood wanneer het opladen begint en blauw wanneer Xtrainerz volledig is opgeladen. Reinig en droog de Pogo-pinnen van de Xtrainerz en de aansluitingen van de USB-lader voordat u gaat opladen.

IMG_256

Waarmee laad ik mijn Xtrainerz op?

Xtrainerz wordt geleverd met een USB-laadstation. Neem contact op met onze klantenservice als je het USB-oplaadstation bent kwijtgeraakt.

Hoe lang duurt het opladen van mijn Xtrainerz?

Xtrainerz heeft 2 uur nodig om op te laden van 0 tot 100 procent. Hij is bij aankoop voor ongeveer 50 procent opgeladen.

Hoe zet ik audiobestanden op mijn Xtrainerz?

Je kunt de audiobestanden zoals liedjes of audioboeken downloaden op je computer. Als je problemen ondervindt bij het downloaden van de audiobestanden, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Sluit je Xtrainerz aan op de USB-lader, zorg ervoor dat de Pogo-pinnen van de Xtrainerz en de aansluitingen van de USB-lader contact maken.. Sluit de USB-lader aan op een computer, deze laat een "Xtrainerz" harde schijf op de computer zien en je kunt audiobestanden, zoals liedjes en audioboeken, of mappen naar de "Xtrainerz" harde schijf slepen. Je kunt mappen aanmaken op de "Xtrainerz" harde schijf om je audiobestanden te ordenen en vervolgens kun je de functie "Huidige map afspelen" van Xtrainerz gebruiken om naar audiobestanden in een bepaalde map te luisteren. Je kunt de USB-lader loskoppelen zodra de bestandsoverdracht is voltooid en de LED-indicator rood en blauw knippert terwijl Xtrainerz de bestanden organiseert. De Xtrainerz-knoppen werken dan tijdelijk niet.

Hoe zet ik mijn Xtrainerz aan en uit?

Om je hoofdtelefoon in te schakelen, houd je de multifunctionele/power knop 3 seconden ingedrukt, waarna de indicator gedurende 1 seconde blauw zal knipperen. Om je hoofdtelefoon uit te schakelen, hou je de multifunctionele/power knop 3 seconden ingedrukt, waarna de indicator gedurende 1 seconde rood zal knipperen.

Hoe werkt de hoofdtelefoon?

Botgeleiding is een natuurlijk onderdeel van het gehoorproces - geluid gaat gelijktijdig door het trommelvlies en de botten. We hebben het concept naar een hoger niveau getild met een reeks eigen audiotechnologieën en ontwerpoctrooien. 
1. Onze gepatenteerde geleiders creëren minitrillingen die door de jukbeenderen gaan. 
2. Het geluid omzeilt je trommelvliezen en gaat rechtstreeks naar het binnenoor (slakkenhuis). 
Het resultaat: een nieuwe luisterervaring, je oren blijven open. Eersteklas audio, omgevingsbewustzijn en extreem comfort - ongeëvenaard.

Voor wie zijn de AfterShokz hoofdtelefoon bedoeld?

AfterShokz hoofdtelefoon met botgeleiding zijn perfect voor hardlopers, fietsers en andere atleten; maar fitnessfanaten zijn niet onze enige klanten. Onze ShokzSquad bestaat uit personen in professionele sectoren, de wetshandhaving, de productie- en bouwsector, maar ook mensen die blind zijn of gehoorverlies hebben. Dus voor iedereen die zijn omgeving wil horen en tegelijkertijd naar audio wil luisteren.

Hoe kan ik de Xtrainerz koppelen?

De AS700 Xtrainerz ondersteunt geen Bluetooth-koppeling. 

Open-Ear ontwerp

Bewustzijn + comfort als nooit tevoren

Verbeterde audio

Diepere bassen + rijkere tonen

Voelt als een tweede huid

Het lichte ontwerp voelt gewichtsloos

Gemaakt voor stabiliteit

Zonder gedoe de hele dag luisteren

8 uur batterijduur

Voorbereid + klaar om elk doel te overtreffen

Zweetbestendig

IP68-classificatie voor water + zweet

4GB geheugen

1200+ nummers luisterplezier

Zwem-modus

Een bredere stereo-ervaring ontworpen voor onder water

Hoe zet ik mijn Xtrainerz aan en uit?

Om je hoofdtelefoon in te schakelen, houd je de multifunctionele/power knop 3 seconden ingedrukt. Audrey zegt “Welcome to Aftershokz” en de indicator knippert 1 seconde lang blauw. Om je hoofdtelefoon uit te schakelen, houd je de multifunctionele/power knop 3 seconden ingedrukt. Audrey zegt “Power Off” en de indicator knippert 1 seconde lang rood.

Hoe wijzig ik de EQ-instelling?

Houd de Mode-knop 2 seconden ingedrukt om General Mode of Swimming Mode te selecteren. We raden aan om de "swimming mode" te gebruiken wanneer je Xtrainerz draagt tijdens het zwemmen.

Hoe controleer ik de accustatus?

Wanneer je de Xtrainerz inschakelt, geeft de gesproken melding de accuniveaus aan. Wanneer de Xtrainerz in gebruik is, druk je op de volume + of volume – knop terwijl de muziek is gepauzeerd. Een gesproken melding geeft "Charge me" aan als de batterij moet worden opgeladen. De LED-indicator knippert elke 5 seconden rood wanneer de batterij moet worden opgeladen.

Welke audio-formats worden ondersteund door Xtrainerz?

 • MP3

Bestandsextensie: .mp3

Bit rate: 32 kbps tot 320 kbps (ondersteunt CBR en VBR)

Sampling rate: 8, 11.025, 12, 16, 22.05, 24. 32, 44.1, 48 kHz

 • WMA

Bestandsextensie: .wma

Bit rate: 32 kbps to 192 kbps (Supports CBR & VBR)

Sampling rate: 8, 11.025, 12, 16, 22.05, 24. 32, 44.1, 48 kHz

 • Linear PCM

Bestandsextensie: .wav

Bit rate: 128bbps to 1,411 kbps

Sampling rate: 8, 11.025, 12, 16, 22.05, 24. 32, 44.1, 48 kHz

 • AAC

Bestandsextensie: .aac

Bit rate: 16 kbps to 320 kbps (Supports CBR & VBR)

Sampling rate: 8, 11.025, 12, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48 kHz

 • FLAC

Bestandsextensie: .flac

Sampling rate: 8, 11.025, 12, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48 kHz

Let op: Xtrainerz ondersteunt alleen WAV-bestanden in Linear PCM-indeling.

Hoe wijzig ik de taal van de stemnotificaties?

Houd volume + of de volume – knop 2 seconden ingedrukt om de gewenste taal te selecteren.

Hoe speel ik een nummer af?

Druk op de multifunctionele/power knop terwijl de muziek is gepauzeerd. Je hoort een piepje. De muziek gaat spelen.

Hoe pauzeer ik een nummer?

Druk op de multifunctionele/power knop terwijl er muziek wordt afgespeeld. Je hoort een piepje. De muziek pauzeert.

Hoe ga ik naar het volgende nummer?

Houd de volume + knop 2 seconden ingedrukt terwijl er muziek wordt afgespeeld. Je hoort een piepje. Het volgende nummer wordt afgespeeld.

Hoe ga ik terug naar het vorige nummer?

Houd de volume – knop 2 seconden ingedrukt terwijl er muziek wordt afgespeeld. Je hoort een piepje. Het vorige nummer wordt afgespeeld.

Hoe pas ik het volume aan?

Druk op de volume + of volume – knoppen om het volume te verhogen of te verlagen.

Hoe pas ik de afspeelmodus van de nummers aan?

Druk op Mode-knop om de Normaal/Herhalen/Shuffle afspeelmodus te selecteren.

Hoe gebruik ik de "Folder Mode" om nummers af te spelen?

1. Je moet mappen aanmaken op "Xtrainerz" wanneer je nummers overzet. 

2. Houd de volume – knop en de multifunctionele/power knop 2 seconden ingedrukt en de gesproken melding kondigt "Play Current Folder" aan. Dit betekent dat je alleen de audiobestanden in de huidige map kunt afspelen. 

3. Als de gesproken melding "Play All Folders" aankondigt, betekent dit dat alle nummers die je naar Xtrainerz hebt overgezet, worden afgespeeld. 

4. Je kunt de volume + en de multifunctionele/power knop 2 seconden ingedrukt houden wanneer je in de modus "Huidige map afspelen" bent om de map te wijzigen die je wil afspelen. Je hoort "Next Folder".

Waarom knippert de LED-indicator als ik de Xtrainerz loskoppel van mijn computer?

De Xtrainerz zet de audiobestanden over op het interne geheugen (de indicator knippert dan rood en blauw) wanneer hij van de computer wordt losgekoppeld. Je kunt niets doen met de Xtrainerz terwijl deze de audiobestanden over zet naar het interne geheugen. Zorg ervoor dat het overzetten is voltooid voor gebruik (het indicatielampje stopt met knipperen).

Mijn Xtrainerz gaat niet naar “Next Folder”.

Je kunt gewoon overschakelen naar de volgende map wanneer je je in de modus "Huidige map afspelen" bevindt. Je kunt de volume + en de multifunctionele/power knop 2 seconden ingedrukt houden wanneer je je in de modus "Huidige map afspelen" bevindt om de map te wijzigen die je wilt afspelen. Je hoort "Next Folder".

Mijn Xtrainerz laadt niet op.

Controleer of de Pogo-pinnen van de Xtrainerz en de aansluitingen van de USB-lader droog en schoon zijn en zorg ervoor dat ze met elkaar in contact staan. Als de Xtrainerz nog steeds niet wordt opgeladen, kun je hier een garantieclaim indienen.

Mijn Xtrainerz gaat niet acht uur mee.

De acht gebruiksuren worden geschat op basis van de omstandigheden waarin de EQ van Xtrainerz op "General Mode" staat ingesteld. De accuduur van de batterij kan variëren, afhankelijk van het volume, de gebruiksomstandigheden en de omgevingstemperatuur. 

Als je nog steeds een vraag hebt, kun je contact opnemen met onze klantenservice: customer.service@aftershokz.com.

Sommige audiobestanden kunnen niet worden afgespeeld door Xtrainerz.

Xtrainerz ondersteunt alleen MP3-, WAV-, WMA-, FLAC- en AAC-formaten. Als bepaalde audiobestanden niet kunnen worden afgespeeld, controleer dan of de bestandsindeling wordt ondersteund door Xtrainerz aan de hand van onderstaande lijst:

 • MP3

Bestandsextensie: .mp3

Bit rate: 32 kbps to 320 kbps (Supports CBR & VBR)

Sampling rate: 8, 11.025, 12, 16, 22.05, 24. 32, 44.1, 48 kHz

 

 • WMA

Bestandsextensie: .wma

Bit rate: 32 kbps to 192 kbps (Supports CBR & VBR)

Sampling rate: 8, 11.025, 12, 16, 22.05, 24. 32, 44.1, 48 kHz

 • Linear PCM

Bestandsextensie: .wav

Bit rate: 128bbps to 1,411 kbps

Sampling rate: 8, 11.025, 12, 16, 22.05, 24. 32, 44.1, 48 kHz

 • AAC

Bestandsextensie: .aac

Bit rate: 16 kbps to 320 kbps (Supports CBR & VBR)

Sampling rate: 8, 11.025, 12, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48 kHz

 • FLAC

Bestandsextensie: .flac

Sampling rate: 8, 11.025, 12, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48 kHz

Let op: Xtrainerz ondersteunt alleen WAV-bestanden in Linear PCM indeling.

De beschermingslaag van de hoofdband van mijn Xtrainerz laat los.

AfterShokz geeft in de meeste landen twee jaar garantie op fabrieksfouten. Dien hier een garantieclaim in.

Mijn Xtrainerz wordt niet herkend door mijn computer

Zorg ervoor dat de Pogo-pinnen van de Xtrainerz en de aansluitingen van de USB-lader droog en schoon zijn.

Bevestig de Xtrainerz correct en stevig aan het meegeleverde oplaadstation.

Als de computer de Xtrainerz niet herkent, verwijder je de Xtrainerz uit de meegeleverde lader en bevestig je hem opnieuw aan de lader.

Als de Xtrainerz nog steeds niet wordt herkend door de computer, probeer dan een andere USB-poort op de computer of een andere computer.

Als de Xtrainerz nog steeds niet door de computer wordt herkend, kun je hier een garantieclaim indienen.

Hoe maak ik mijn Xtrainerz schoon?

Reinig en droog de Xtrainerz na gebruik met een droge, zachte doek, vooral na het zwemmen. Vergeet niet om Xtrainerz te drogen voor het opladen.

Hoe bewaar ik mijn Xtrainerz?

De Xtrainerz moet worden bewaard op een koele, droge plaats met omgevingstemperaturen tussen 0-45°C. Gebruik van de Xtrainerz in extreme kou of hitte kan de levensduur van de accu verkorten.

TERUG NAAR BOVEN